You are here

Google: Εξαγόρασε την Skybox Imaging έναντι $500 εκ.

12/06/2014 08:53
Στην εξαγορά της δορυφορικής εταιρείας Skybox Imaging, έναντι ποσού 500 εκατ. δολαρίων, προχωρά η Google.

Βάσει της συμφωνίας, οι δορυφόροι της εταιρείας θα παρέχουν εικόνες για την υπηρεσία online χαρτών της, ενώ η τεχνολογία της Skybox θα χρησιμοποιηθεί επίσης και για την παροχή πρόσβασης υπηρεσιών Διαδικτύου, καθώς και για την αντιμετώπιση καταστροφών.

«Πέντε χρόνια πριν ξεκινήσαμε το ταξίδι για να φέρουμε επανάσταση στην πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην επιφάνεια της Γης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Skybox Imaging.

«Κατασκευάσαμε και εκτοξεύσαμε τον μικρότερο δορυφόρο λήψης εικόνων υψηλής ανάλυσης, που συλλέγει όμορφες και χρήσιμες εικόνες και βίντεο κάθε μέρα. Φτιάξαμε μια απίστευτη ομάδα και τους ενισχύσαμε έτσι ώστε να ωθήσουν το state of the art imaging σε νέα ύψη. Είναι κατάλληλη στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με μία εταιρεία που μπορεί να μας κάνει να σκεφτούμε ακόμα πιο μεγαλόπνοα και πιο τολμηρά και που μπορεί να μας υποστηρίξει στο φιλόδοξο όραμά μας». τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παρόλα αυτά, τονίζεται ότι η συμφωνία δεν έχει «κλείσει» ακόμα και έως ότου ολοκληρωθεί η Skybox θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο η Google προχώρησε στην εξαγορά και της Titan Aerospace, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που κινούνται με ηλιακή ενέργεια.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία γνωστοποίησε και το σχέδιό της για δίκτυα αεροστάτων που παρέχουν ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές.