You are here

Το χειρότερο τρίμηνο της δεκαετίας για το Bitcoin

30/06/2022 11:40

Σε πορεία για το χειρότερο τρίμηνό του εδώ και πάνω από μία δεκαετία βρίσκεται το Bitcoin, καθώς οι πιο επιθετικές  αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και αναταραχή που έχει προκληθεί από τις απώλειες κρυπτονομισμάτων υψηλού προφίλ δίνουν χτύπημα στο κλίμα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πτώση κατά 56% το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου του μεγαλύτερου crypto στον κόσμο είναι η μεγαλύτερη από το τρίτο τρίμηνο του 2011, όταν το Bitcoin ήταν ακόμη στο ξεκίνημά του, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η δεκαετία που μεσολάβησε είχε αρκετές ανόδους και πτώσεις. Η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε, καθώς κέρδισαν ευρύτερη υιοθέτηση και τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια ώθησαν την ανάληψη κινδύνου.

Ωστόσο, η τρέχουσα bear market ξεχωρίζει για το ποσό της μόχλευσης κρυπτονομισμάτων και για τον ρυθμιστικό έλεγχο που διενεργείται στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, ενώ πολλές κεντρικές τράπεζες το θεωρούν τώρα απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης, το Bitcoin χάνει 3,6% και βρίσκεται στις 19.370 δολάρια.

Πηγή: Euro2day