You are here

Η Αίγυπτος διεκδικά τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 και των Ολυμπιακών 2032

12/07/2018 14:19

Την επιθυμία της Αιγύπτου να διεκδικήσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032, εξέφρασε ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της χώρας, κ. Άσραφ Σόμπχι.
 
Η ανακοίνωση, που έγινε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τη Χώρα του Νείλου, που διακρίνεται από το τεράστιο ποσοστό του νεανικού πληθυσμού της, και ο οποίος χαρακτηρίζεται από την αγάπη του στον αθλητισμό.
 
Ακόμη περισσότερο, οι εν λόγω δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι και τον Πρωθυπουργό της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι.
 
Κατά τη σύσκεψη αυτή, στο Υπουργείο Αθλητισμού, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος εξήρε τη συμβολή της αιγυπτιακής νεολαίας, χαρακτηρίζοντάς την ως «το επίκεντρο της ανάπτυξης και της οικονομικής ασφάλειας της χώρας» επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία και το ρόλο που έχει διαδραματίσει το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού σε αρκετούς τομείς της χώρας.
 
Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αλ Σίσι εξήρε τις τεράστιες δυνατότητες της αιγυπτιακής νεολαίας.
 
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σόμπχι δήλωσε ότι «η Αίγυπτος έχει τις οικονομικές και απτές δυνατότητες να οργανώσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα», ανακοινώνοντας στους δημοσιογράφους την πρόθεση της χώρας να ξεκινήσει τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032.
 
Το τελευταίο σημαντικό τουρνουά που φιλοξένησε η Αίγυπτος ήταν το 2017, όταν πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBA U-17, που είθισται να αποτελεί την παγκόσμια πρεμιέρα πολλών μελλοντικών σούπερ σταρ αθλητών της καλαθοσφαίρισης.

ΚΥΠΕ