You are here

Η Αργεντινή και όλος ο πλανήτης αποχαιρέτισε τον μεγάλο Μαραντόνα

27/11/2020 10:52

Σε στενό οικογενειακό κύκλο τελέστηκε πριν από λίγες ώρες, και συγκεκριμένα λίγο πριν από τη μια τα ξημερώματα ώρα Κύπρου, η κηδεία και η ταφή του ποδοσφαιρικού θρύλου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο κοιμητήριο Jardin της Μπέλα Βίστα.

Ο μεγάλος Μαραντόνα τάφηκε δίπλα στους τάφους της μητέρας του Τότα και του πατέρα του Δον Ντιέγκο.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν μόλις 25 άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ανάμεσα τους η γυναίκα του Καλούντια Βιγιαφάνιε, οι δύο κόρες τους Ντάλμα και Τζιανίνα και τα αδέρφια του Τζάνα Μαραντόνα και Γκιγέρμο Κόπολα. Ωστόσο, έξω από το κοιμητήριο υπήρξαν, χιλιάδες κόσμου που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσε με τον «Ντιεγκίτο» που έφυγε από τη ζωή τη Τετάρτης έπειτα από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 60 ετών.

Νωρίτερα, η νεκρική πομπή που μετέφερε το φέρετρο με τη σωρό του Μαραντόνα χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα για να διανύσει την απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Casa Rosada, μέχρι το κοιμητήριο Jardin της Μπέλα Βίστα.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Πρακτορεία, σε κάθε σημείο της διαδρομής, υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος για να αποχαιρετίσουν το εθνικό τους σύμβολο.

Τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες της Αστυνομίας είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από τη νεκροφόρα ώστε να μην μπορούν να πλησιάσουν πολύ τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που ακολουθούσαν από μακριά την πομπή.

Λίγο πριν τις 00:30 ώρα Κύπρου η τεράστια πομπή κατέληξε στο κοιμητήριο, ενώ στους γύρω δρόμους υπήρξε ένταση καθώς η Αστυνομία προσπαθούσε να κρατήσει μακριά τον κόσμο. Η επιμνημόσυνη δέηση ξεκίνησε είκοσι περίπου λεπτά πριν τη μια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί το μήνυμα στο στεφάνι που έστειλε ο μεγάλος Πελέ, για να τιμήσει τον Αργεντινό άσο. Στολισμένο με μπλε και κίτρινα λουλούδια στο στεφάνι του μεγάλου Βραζιλιάνου άσου, υπήρχε και μία κορδέλα που έγραφε: «Ο Θεός σε έκανε ιδιοφυΐα, ο κόσμος σου έδωσε την αγάπη του. Πελέ».

ΚΥΠΕ