You are here

Η αύξηση των τιμών πετρελαίου δεν απέφερε κέρδη στις εταιρείες παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο

23/02/2018 11:08

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ υπερέβη τα 10 εκατομμύρια βαρέλια, ημερησίως, πλησιάζοντας το ρεκόρ του 1970, ωστόσο πολλοί επενδυτές στις εταιρείες που πρωταγωνιστούν στην παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο, εξακολουθούν να περιμένουν την πληρωμής τους.
 
Οι παραγωγοί σχιστόλιθου δαπάνησαν δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή περισσότερου πετρελαίου και φυσικού αερίου, τερματίζοντας την μειωμένη, για δεκαετίες, παραγωγή και χαράσσοντας εκ νέου τον παγκόσμιο χάρτη συναλλαγών για την ενέργεια.
 
Ωστόσο, οι περισσότεροι Αμερικανικοί παραγωγοί σχιστόλιθου δεν μπόρεσαν εδώ και χρόνια να αποκομίσουν κέρδη από την αύξηση της παραγωγής, απογοητεύοντας αυτούς που τους στηρίζουν οικονομικά.
 
Η υπομονή των επενδυτών στο χρηματιστήριο της Wall Street έληξε στα τέλη του περασμένου έτους καθώς ζήτησαν από τους παραγωγούς να αυξήσουν τα μερίσματα ανά μετοχή και να προβούν σε αγορά ιδίων μετοχών μέσω του χρηματιστηρίου.
 
Παρά τις εκκλήσεις για καταβολή πληρωμής, παραμένει η αντιπαράθεση στη βιομηχανία, την στιγμή που οι τιμές πετρελαίου έχουν πρόσφατα ανέλθει σε υψηλό τεσσάρων ετών.
 
Οι επενδυτές, οι οποίοι ζητούν άμεσες αποδόσεις, θα μπορούσαν να αναγκάσουν τις επιχειρήσεις παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο να περιορίσουν την ανάπτυξη τους κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει υψηλότερες αποδόσεις στις εταιρείες μακροπρόθεσμα εάν οι τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν να αυξάνονται.
 
Προς το παρόν, οι τιμές των μετοχών των παραγωγών σχιστόλιθου δεν έχουν ακόμη ανακάμψει πλήρως από την πτώση των τιμών πετρελαίου το 2014, όταν πολλοί επενδυτές κατέγραψαν ζημίες, καθώς εκατοντάδες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν.

ΚΥΠΕ