You are here

Η κόρη του Πούτιν μεταξύ όσων εμβολιάστηκαν με το ρωσικό εμβόλιο

11/08/2020 12:49

Η Ρωσία ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο που προκαλεί «βιώσιμη ανοσία» κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ είπε ότι η κόρη του είναι μεταξύ αυτών που εμβολιάστηκαν.

«Σήμερα το πρωί, για πρώτη φορά στον κόσμο, εγγράφηκε ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού» στη Ρωσία, είπε ο κ. Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με Υπουργούς της Κυβέρνησης.

«Μία από τις κόρες μου εμβολιάστηκε με αυτό. Νομίζω ότι υπό αυτή την έννοια συμμετείχε στο πείραμα», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Η Ρωσία προσπαθεί σκληρά ώστε να αναπτύξει γρήγορα ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ στις αρχές του μήνα ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να ξεκινήσει με τη μαζική παραγωγή εντός εβδομάδων και να δημιουργήσει «αρκετά εκατομμύρια» δόσεις κάθε μήνα μέχρι τον επόμενο χρόνο.

Ο ΠΟΥ την προηγούμενη εβδομάδα κάλεσε τη Ρωσία να ακολουθήσει τις καθιερωμένες κατευθυντήριες γραμμές και να περάσει «από όλα τα στάδια» που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς εμβολίου. Κατά την πανδημία υπήρξε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση για χρηματοδότηση και έρευνα, ώστε να βρεθεί ένα εμβόλιο που μπορεί να προστατεύσει δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

ΚΥΠΕ