You are here

Η ΚΤ της Κίνας διοχετεύει $148 δισ. στην αγορά ακινήτων

28/07/2022 09:28

Η Κίνα θα βοηθήσει τους εργολάβους ακινήτων εκδίδοντας ένα τρισ. γουάν σε δάνεια για καθυστερημένα έργα, σύμφωνα με τους Financial Times, καθώς προσπαθεί να επαναφέρει τον κατασκευαστικό τομέα που πνίγεται στα χρέη.

Βασικός πυλώνας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, ο κατασκευαστικός τομέας της Κίνας πάει από τη μια κρίση στην άλλη, και αποτέλεσε σημαντική τροχοπέδη στην ανάπτυξη τον περασμένο χρόνο. Μία εξέγερση των αγοραστών αυτό τον μήνα άσκησε μεγαλύτερη πίεση στις αρχές για να δράσουν.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα εκδώσει αρχικά περίπου 200 δισεκατομμύρια γιουάν δάνεια χαμηλού επιτοκίου, χρεώνοντας περίπου 1,75% ετησίως, στις κρατικές εμπορικές τράπεζες, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που συμμετείχαν στις συζητήσεις.

Το σχέδιο, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας, θα επιτρέψει στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τα δάνεια της Κεντρικής μαζί με τα δικά τους κεφάλαια για την αναχρηματοδότηση έργων ακίνητης περιουσίας που έχουν σταματήσει, πρόσθεσε η έκθεση.

Το Reuters ανέφερε αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της κρατικής τράπεζας με άμεση γνώση του θέματος, ότι η Κίνα σχεδίαζε να ξεκινήσει ένα ταμείο ακινήτων για να βοηθήσει τους κατασκευαστές ακινήτων να επιλύσουν μια ακρωτηριαστική κρίση χρέους, στοχεύοντας σε 300 δισεκατομμύρια γιουάν (44,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

ΚΥΠΕ