You are here

Η μείωση στα επιδόματα ανεργίας κάνει τη Wall Street να αισιοδοξεί

18/09/2003 16:59
Η μείωση στις αιτήσεις των Αμερικανών για επιδόματα ανεργίας, ενδέχεται να βοηθήσει στη βελτίωση του κλίματος στη Wall Street.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος ανεργίας έπεσαν κάτω από τις 400.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, η αγορά επηρεάζεται και από την είδηση της παραίτησης του προέδρου του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, Ρίτσαρντ Γκράσσο, ύστερα από τα καυστικά δημοσιεύματα σχετικά με τις 'παχυλές' αμοιβές του.

Δυσμενέστερα των αναμενόμενων, ήταν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στον κλάδο των μικροεπεξεργαστών. Οι τελευταίες, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 2%, αναθεωρήθηκαν πολύ χαμηλότερα για το σύνολο του έτους.

Επιπλέον, σήμερα ανακοινώνεται από το Conference Board η πορεία του 'δείκτη των δεικτών' της αμερικανικής οικονομίας για το μήνα Αύγουστο, καθώς και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην πολιτεία της Φιλαδέλφεια.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερη σημασία έχει και η είδηση για τον τυφώνα Isabel, ο οποίος πλησιάζει απειλητικά τα βόρεια παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών, με απρόσμενες συνέπειες σε οικονομία, τουρισμό και εμπόριο.