You are here

Η ρωσική κυβέρνηση υπέβαλε την παραίτηση της

15/01/2020 16:35

Η ρωσική κυβέρνηση υπέβαλε σύσσωμη την παραίτηση της, μετά τις προτάσεις που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος για συνταγματικές αλλαγές κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

Την παραίτηση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ζωντανή μετάδοση της ρωσικής τηλεόρασης.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι "σ` αυτές τις συνθήκες, νομίζω ότι θα ήταν σωστό, σύμφωνα με το άρθρο 117 του Συντάγματος, η κυβέρνηση στην υπάρχουσα σύνθεση της να υποβάλει την παραίτηση της".

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ για το έργο της. "Από την πλευρά μου επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω για κάθε τι που κάνατε σ` αυτή την φάση της κοινής μας συνεργασίας, να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τα αποτελέσματα, που επιτεύχθηκαν" δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με το υπουργικό συμβούλιο, που έγινε στο κυβερνητικό μέγαρο.

"Δεν επιτεύχθηκαν τα πάντα, αλλά ποτέ δεν επιτυγχάνονται πλήρως τα πάντα", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι προσεχώς θα συναντηθεί με κάθε μέλος του υπουργικού συμβουλίου και ζήτησε από την απερχόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντα της έως τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θεσπίσει τη θέση του αναπληρωτή πρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας , προτείνοντας γι` αυτή τη θέση τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, από την θέση αυτή ο νυν επικεφαλής της κυβέρνησης θα μπορεί να ασχοληθεί με ζητήματα εθνικής άμυνας και ασφαλείας.