You are here

Η Βουλή Αντιπροσώπων ανέβαλε επ' αόριστον να παυθεί και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ο Τραμπ

18/07/2019 07:34

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε μια πρόταση να κινηθεί διαδικασία παύσης και παραπομπής στη δικαιοσύνη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αποτρέποντας το ενδεχόμενο προς το παρόν, αλλά χωρίς να αποκλείει την μελλοντική επανεξέταση του ζητήματος, που συνεχίζει να διχάζει τους Δημοκρατικούς.

Ο εισηγητής του κειμένου, ο Δημοκρατικός βουλευτής Αλ Γκριν, επιδίωκε να κεφαλαιοποιήσει το κύμα των επικρίσεων σε βάρος του Τραμπ, εξαιτίας της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε προ ημερών σε τέσσερις νέες βουλευτές που ανήκουν σε μειονότητες. Όμως η Βουλή τάχθηκε με 332 ψήφους - έναντι 95 - εναντίον του μέτρου.

Ο Γκριν έχει ήδη αποπειραθεί ανεπιτυχώς δύο φορές στο παρελθόν να προωθήσει παρόμοια κείμενα, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που εξετάστηκε το ζήτημα από την ολομέλεια αφότου η Βουλή των Αντιπροσώπων συστάθηκε σε σώμα νωρίτερα φέτος, μετά την εξασφάλιση της πλειοψηφίας των εδρών από τους Δημοκρατικούς.

Μια πλειοψηφία 235 Δημοκρατικών βουλευτών τάχθηκε στην ψηφοφορία - όπως και το σύνολο των Ρεπουμπλικάνων - υπέρ της αναβολής επ` αόριστον της εξέτασης του μέτρου, το οποίο υποστηρίχθηκε μεν από τα μέλη της αριστερής πτέρυγας του κόμματος της αντιπολίτευσης, αλλά συνάντησε αντίσταση ιδίως από τη Δημοκρατική πρόεδρο του σώματος, τη Νάνσι Πελόσι.

ΚΥΠΕ