You are here

Ιαπωνία: Αύξηση 3% στο πλεόνασμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

08/04/2011 10:51
Αύξηση 3% στο πλεόνασμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σημειώθηκε το Φεβρουάριο, πριν από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή.

Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών - ο ευρύτερος δείκτης που μετρά το εμπόριο της Ιαπωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο - ανήλθε το Φεβρουάριο στα 1,64 τρισεκατομμύρια γεν (19,33 δισ. δολάρια).

Τα στοιχεία βρίσκονται κάτω από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση 6,97%, στα 1,704 τρισ. γεν, σε ετήσια βάση, στο πλεόνασμα.

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 9,7% από το προηγούμενο έτος, το Φεβρουάριο, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 13,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο αντίκτυπος της καταστροφής από το σεισμό της 11ης Μαρτίου και η συνεχιζόμενη πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα αναμένεται να μειώσει το πλεόνασμα, τους επόμενους μήνες καθώς οι εξαγωγές πιθανό να μειωθούν λόγω της περιορισμένης προσφοράς και των συνεχών διακοπών ρεύματος.