You are here

ΗΠΑ: Οι λιγότερες θέσεις εργασίας τους τελευταίους 9 μήνες

08/10/2021 19:38

Τις λιγότερες θέσεις εργασίας κατά τους τελευταίους εννέα μήνες δημιούργησε τον Σεπτέμβριο η αμερικανική οικονομία, εν μέσω της μείωσης των προσλήψεων στα σχολεία και της έλλειψης εργαζομένων, αλλά η μείωση των κρουσμάτων της COVID-19 και η λήξη των γενναιόδωρων επιδομάτων ανεργίας, θα μπορούσε να ενισχύσει την απασχόληση κατά τους επόμενους μήνες.

Η έκθεση του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για την απασχόληση κατέδειξε την Παρασκευή ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε χαμηλό 18 μηνών, στο 4,8%, εξέλιξη που οφείλεται εν μέρει στα άτομα που αποχώρησαν από το εργατικό δυναμικό. Αν και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι περιορισμένοι, οι μισθολογικές αυξήσεις, ωστόσο, επιταχύνονται.

"Το πρόβλημα φαίνεται να είναι η προσφορά εργασίας", δήλωσε ο Μπραντ McMillan, επικεφαλής επενδυτικών στελεχών για την εταιρεία Commonwealth Financial Network.
 
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί, αλλά το ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να φοβούνται να επιστρέψουν στη δουλειά τους», σημείωσε.
 
Ο αριθμός των μισθολογίων στις μη αγροτικές εργασίες αυξήθηκαν κατά 194.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.
 
Τα στοιχεία για τον Αύγουστο αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, παρουσιάζοντας αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 366.000 αντί 235.000 θέσεις που ανακοινώθηκαν προηγουμένως.
 
Η απασχόληση είναι κατά 5,0 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πιο χαμηλά από την κορύφωση της τον Φεβρουάριο του 2020.
 
Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters ανέμεναν αύξηση του αριθμού των μισθολογίων κατά 500.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι εκτιμήσεις τους κυμάνθηκαν από 700.000 - 250.000.