You are here

ΗΠΑ: Ρεκόρ αγορών την «Μαύρη Παρασκευή»

28/11/2022 06:13

Στο ρεκόρ των 9,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανήλθε το ποσό για διαδικτυακές αγορές κατά τη διάρκεια της «Μαύρης Παρασκευής», στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία λογισμικού υπολογιστών Adobe, η οποία παρακολουθεί τις πωλήσεις σε ιστότοπους καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Οι συνολικές διαδικτυακές πωλήσεις για την ημέρα, μετά την "Ημέρα των Ευχαριστιών", αυξήθηκαν κατά 2,3%, σε ετήσια βάση, με τα ηλεκτρονικά είδη να συμβάλουν σημαντικά σε αυτό, καθώς οι διαδικτυακές πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 221%, σε σχέση με τον μέσο όρο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την εταιρεία Adobe.

Τα παιχνίδια ήταν μια άλλη δημοφιλής κατηγορία για τους αγοραστές, με αύξηση των πωλήσεων τους κατά 285%, όπως και οι αγορές για εξοπλισμό γυμναστικής, που αυξήθηκαν κατά 218%.

Πολλοί καταναλωτές αγκάλιασαν ευέλικτα σχέδια πληρωμών την «Μαύρη Παρασκευή», καθώς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές και υψηλό πληθωρισμό. Οι πληρωμές «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» (Buy Now Pay Later) αυξήθηκαν κατά 78%, σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, ξεκινώντας από τις 19 Νοεμβρίου, και τα έσοδα για αυτού του είδους της αγοράς αυξήθηκαν κατά 81% για την ίδια περίοδο.

Μερικά από τα αντικείμενα με την μεγαλύτερη ζήτηση στην φετινή χρονιά ήταν κονσόλες παιχνιδιών, ντρόουνς, Apple MacBooks, προϊόντα Dyson και παιχνίδια όπως Fortnite, Roblox, Bluey, Funko Pop! και Disney Encanto, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι αγοραστές της «Μαύρης Παρασκευής» κατέγραψαν επίσης ρεκόρ για παραγγελίες μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς το 48% των διαδικτυακών πωλήσεων έγινε μέσω των «έξυπνων κινητών» (smartphone), σε σχέση με αύξηση 44% πέρσι.

Οι πωλήσεις ρεκόρ έρχονται μετά από μια ισχυρή ημέρα αγορών κατά την «Ημέρα των Ευχαριστιών», κατά την οποία οι καταναλωτές κατέβαλαν το ιστορικό ποσό των 5,29 δισ. δολαρίων μέσω αγορών από το διαδίκτυο, σημειώνοντας αύξηση 2,9%, σε ετήσια βάση. Συνήθως, οι αγοραστές ξοδεύουν περίπου 2 μέχρι 3 δισ. δολάρια στο διαδίκτυο την ημέρα αυτή, σύμφωνα με την εταιρεία Adobe.

Για τους λιανοπωλητές, αυτοί οι αριθμοί μπορεί να είναι ένας πολλά υποσχόμενος δείκτης για τις επόμενες εβδομάδες. Το καταναλωτικό κλίμα έχει αποδυναμωθεί τον περασμένο μήνα καθώς ο πληθωρισμός κυμαίνεται κοντά σε υψηλά τεσσάρων δεκαετιών.

Αν και η «Μαύρη Παρασκευή» έχει τελειώσει, η δραστηριότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα παραμείνει ισχυρή το τρέχον Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την έκθεση της Adobe.

Η Adobe αναμένει ότι οι καταναλωτές θα δαπανήσουν 4,52 δισ. δολάρια το Σάββατο και 4,99 δισ. δολάρια την Κυριακή, ενόψει της μεγαλύτερης ημέρας αγορών στο διαδίκτυο του έτους, της Cyber ​​Monday.