You are here

Κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα για την Citigroup

14/01/2022 18:44

Μείωση κατά 26% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ανακοίνωσε την Παρασκευή η Citigroup Inc, ξεπερνώντας, ωστόσο, τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς τα ισχυρά κέρδη στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής αντιστάθμισαν το πλήγμα από τα υψηλότερα έξοδα.

 Τα κέρδη του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού μειώθηκαν στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια ή στα 1,46 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, από 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,92 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

 Εξαιρουμένου του αντίκτυπου των δαπανών που απορρέουν από τις εκποιήσεις επενδύσεων στην Ασία, η τράπεζα κέρδισε 1,99 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδος 1,38 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

 Ο επενδυτικός τραπεζικός βραχίονας της Citigroup κατέγραψε ένα ισχυρό τρίμηνο το δ΄ τρίμηνο του 2021, λόγω της έντονης δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών. Τα έσοδα του ομίλου στο τμήμα Θεσμικών Πελατών αυξήθηκαν κατά 4%, λόγω της αύξησης των προμηθειών επενδυτικής τραπεζικής κατά 43%.

 Αυτό βοήθησε στο να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τα υψηλότερα έξοδα, καθώς η τράπεζα συνεχίζει να κλείνει τις τελευταίες καταναλωτικές της επιχειρήσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, στο πλαίσιο της «ανανέωσης στρατηγικής» της Διευθύνουσας Συμβούλου, Jane Fraser.

 Η Citigroup ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι συμφώνησε να πουλήσει τις καταναλωτικές της επιχειρήσεις στην Ινδονησία, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ στην τράπεζα United Overseas Bank με έδρα τη Σιγκαπούρη.