You are here

Κέρδη ρεκόρ για 2021 ανακοίνωσε η Goldman Sachs

18/01/2022 19:49

Κέρδη ρεκόρ για το 2021, ανακοίνωσε την Τρίτη η Goldman Sachs λόγω της ισχυρής δραστηριότητας που κατέγραψε σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, αλλά οι υψηλότερες δαπάνες για αποζημιώσεις εργαζομένων και για άλλα θέματα έπληξαν τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.

Τα ετήσια κέρδη της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 137%, στα 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.
 
Ωστόσο, τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 13%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν από τις αυξημένες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης 31% στις αποζημιώσεις και στα οφέλη των εργαζομένων.
 
Οι ανταγωνίστριες τράπεζες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο εντεινόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών για εργοδότηση αποτελεί αυξανόμενο σημείο πίεσης στα οικονομικά αποτελέσματα.
 
Η Goldman διέθεσε επίσης 182 εκατομμύρια δολάρια για δικαστικές και ρυθμιστικές δαπάνες το τέταρτο τρίμηνο, ποσό που είναι μεγαλύτερο από τα 24 εκ. δολάρια που διέθεσε την αντίστοιχη περίοδο του 2020.
 
Η επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε υψηλότερα έσοδα από χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και εταιρικό δανεισμό, αντισταθμίζοντας τη μείωση κερδών στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και λόγω της πτώσης των αγορών στη διάρκεια του τετράμηνου.
 
Τα ετήσια έσοδα αυξήθηκαν κατά 33% το 2021 στα 59,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν 8%, στα 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια.