You are here

Κέρδη-ρεκόρ προβλέπονται για φέτος στη Wall

09/10/2003 12:10
Κέρδη-ρεκόρ της τάξης των 22 δισ. δολ. προβλέπει φέτος για τις μετοχές που διαπραγματεύονται στη Wall Street συνολικά η ομοσπονδία των χρηματιστηριακών εταιρειών των ΗΠΑ. (Securities Industry Association-SIA).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τελευταίας, τα κέρδη των μετοχών στη Wall Street θα ανέλθουν στα 22,45 δισ. δολ., ποσό πολύ υψηλότερο από τα 15 δισ. δολ. που είχε προβλέψει τον Ιούνιο και τριπλάσιο από τα κέρδη των 6,92 δισ. δολ. που είχαν καταγραφεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο το 2002. Εφόσον η πρόβλεψη αυτή υλοποιηθεί θα αποτελεί νέο ετήσιο ρεκόρ κερδών στη Wall Street μετά τα 21 δισ. δολ. του έτους 2000.

Όπως τονίζει στη σχετική έκθεσή της η SIA, παρατηρείται ένας συνεχώς αυξανόμενος ρυθμός εισόδου εταιρειών στο αμερικανικό χρηματιστήριο που ενισχύει τη συνολική κερδοφορία της Wall Street, η οποία σύμφωνα με την SIA αντανακλά τη σταδιακή αύξηση της απασχόλησης στο β΄ εξάμηνο του 2003.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής των οικονομολόγων της SIA, Φρανκ Φερνάντεζ, κατά το γ΄ τρίμηνο του 2003 παρατηρήθηκαν εμφανής ενδείξεις ανάκαμψης σε όλες τις γραμμές προϊόντων και υπηρεσιών, γεγονός που επέτρεψε μια ήπια αύξηση στις προσλήψεις προσωπικού.

Υπενθυμίζεται, ότι οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street έχουν ενισχυθεί σημαντικά από τις αρχές του έτους: Ενδεικτικά ο Dow Jones έχει ενισχυθεί κατά 15%, ο Standard & Poor's 500 κατά 17% και ο Nasdaq κατά 42%.