You are here

Κέρδη σε Wall και Ευρώπη

22/08/2003 08:26
Η προσδοκία ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης αλλά και η άνοδος των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου δίνουν ώθηση στις κεφαλαιαγορές εκατέρωθεν του Ατλαντικού. Στη Wall Street τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργία αλλά και η βελτίωση του δείκτη των δεικτών αναθέρμαναν το αγοραστικό ενδιαφέρον οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε θετικό έδαφος. Εντονότερο είναι το ενδιαφέρον για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με αποτέλεσμα ο Nasdaq να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη. Η υποχώρηση του ευρώ, η οποία ευνοεί τους εξαγωγείς της Ευρώπης αλλά και η αισιοδοξία για την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας αναθέρμαναν το αγοραστικό ενδιαφέρον και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Από την έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης, οι βασικοί δείκτες των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής Intel ότι «βλέπει» αύξηση των πωλήσεων προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ώθηση στον εν λόγω τομέα δίνει και η είδηση ότι η Lehman Brothers αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τις ευρωπαϊκές εταιρείες μικροεπεξεργαστών.

Κέρδη σημειώνουν και οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου καθώς η άνοδος της τιμής του μαύρου χρυσού δημιουργεί προσδοκίες για αύξηση των εσόδων τους.