You are here

Κέρδη στις αγορές της Ασίας

01/06/2023 10:05

Κέρδη κατέγραψαν την Πέμπτη τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας-Ειρηνικού, εν μέσω της μείωσης των εκτιμήσεων για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα και της ανακούφισης των επενδυτών για την έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενός νομοσχεδίου για αναστολή του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους.

Μια αναπάντεχη στροφή προς την ανάπτυξη της κινεζικής βιομηχανικής δραστηριότητας ενίσχυσε επίσης το θετικό κλίμα, σε ένα σπάνιο θετικό σημάδι στο τελευταίο διάστημα για τη ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία. Οι τιμές του αργού πετρελαίου ανέκαμψαν από τα χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων.

Το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό μίας εβδομάδας έναντι του γεν και παρέμεινε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο δύο μηνών έναντι του ευρώ, μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι θα αποφύγουν την αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Τράπεζας, της 13ης και 14ης Ιουνίου. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν από τα χαμηλά σχεδόν δύο εβδομάδων.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,82%, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Μαρτίου που σημειώθηκε στην προηγούμενη ημέρα.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε αύξηση της τάξης του 0,77%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 1,07%, με τα βαριά «χαρτιά» της ηπειρωτικής Κίνας να ενισχύονται κατά 0,71%.

Οι αγορές χρήματος δίνουν σήμερα περίπου 38% πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed στις 14 Ιουνίου, παρουσιάζοντας μείωση από περίπου 70% πιθανότητες που έδιναν οι αγορές νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μετά από κάποια στοιχεία σε σχέση με την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

ΚΥΠΕ