You are here

Κίνα: Aύξηση 16,3% της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο

15/10/2003 11:35
Αύξηση της τάξης του 6,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας το Σεπτέμβριο, φθάνοντας στα 370 δισ. γουάν (45 δισ. δολ.), σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στο Πεκίνο. Ο αριθμός των αυτοκινήτων που παρήχθησαν αυξήθηκε κατά 37%.

Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, βοηθά την οικονομία της Κίνας, την έκτη σε μέγεθος στον κόσμο, να αναπτυχθεί με ταχύτερο από τον διπλάσιο ρυθμό, έναντι οποιασδήποτε άλλης ανταγωνίστριάς της, ενώ δημιουργούνται θέσεις για αρκετές χιλιάδες ανθρώπους που ψάχνουν για εργασία.

Αν και επισήμως, ο δείκτης ανεργίας ήταν στο 4% στα τέλη Ιουνίου, οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι υπερβαίνει το 10% εάν στους ανέργους συμπεριληφθούν εκείνοι που έχουν απολυθεί και οι μετανάστες.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρήγαγαν συνολικά 428.000 αυτοκίνητα, φορτηγά και άλλα οχήματα τον Σεπτέμβριο, με τον αριθμό των επιβατικών αυτοκινήτων να σημειώνουν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 70%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 190.000 οχημάτων.

Η παραγωγή των αυτοκινητοβιομηχανιών στην Κίνα, προβλέπεται να υπερβεί τα τέσσερα εκατ. οχήματα φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο όμως δεν έκανε αναφορά στην πηγή. Το οκτάμηνο του 2003 η Κίνα παρήγαγε 2,73 εκατ. οχήματα εκ των οποίων τα 2,72 εκατ. πουλήθηκαν εντός χώρας.