You are here

Κίνα: Δασμοί-αντίποινα σε προϊόντα των ΗΠΑ αξίας $75 δισ.

23/08/2019 15:54

Επιπλέον φόροι 5% ή 10% σε 5.078 αγαθά που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και περιλαμβάνουν αγροτικά προϊόντα, πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα. Από 1η Σεπτεμβρίου η πρώτη εφαρμογή, στις 15 Δεκεμβρίου η δεύτερη δόση.

Δασμούς-αντίποινα σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 75 δισ. δολαρίων αποκάλυψε η Κίνα την Παρασκευή, σε μία τελευταία ένδειξη κορύφωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου με δήλωσή του ενημερώνει ότι θα επιβάλει επιπλέον δασμούς 5% ή 10% σε 5.078 προϊόντα που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και περιλαμβάνουν αγροτικά προϊόντα, πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα.

Οι δασμοί σε κάποια προϊόντα θα επιβληθούν την 1η Σεπτεμβρίου και στα υπόλοιπα στις 15 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την 1η Αυγούστου ότι θα επιβάλει επιπρόσθετο δασμό 10% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 300 δισ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, την ώρα που συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο δυνάμεων.

«Οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι ΗΠΑ θα αρχίσουν, από την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλουν έναν μικρό επιπρόσθετο δασμό 10% στα εναπομείναντα κινεζικά αγαθά και προϊόντα που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας, αξίας 300 δισ. δολαρίων. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα 250 δισ. δολάρια που επιβαρύνονται ήδη με δασμό 25%» έγραψε στις αρχές του μήνα, στο Twitter ο Τραμπ.

Πηγή: Euro2day