You are here

Κίνα: Ισχυρός σεισμός έπληξε τη Σετσουάν

18/06/2019 08:09

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών έπληξε τη Δευτέρα την κινέζικη επαρχία Σετσουάν (νοτιοδυτικά), με αποτέλεσμα τουλάχιστον 6 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον 75 κάτοικοι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στις περιοχές που επλήγησαν κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, έξω από την πόλη Γιμπίν, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Όλα τα θύματα καταγράφηκαν στις περιφέρειες Τσανγκνίνγκ και Γκονγκσιάν, σύμφωνα με αξιωματούχους τους οποίους επικαλέστηκε το πρακτορείο. Ο σεισμός έγινε περί τις 22:55 τοπική ώρα (17:55 ώρα Κύπρου) σε μικρό εστιακό βάθος 16 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο της Κίνας. Ακολουθήθηκε περίπου σαράντα λεπτά αργότερα από μια σειρά τεσσάρων μετασεισμικών δονήσεων, η ισχυρότερη από τις οποίες ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών.

Ξενοδοχείο που βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο κατέρρευσε. Ρήγματα εμφανίστηκαν σε πολλούς δρόμους στην περιοχή. Πάνω από 300 στελέχη του πυροσβεστικού σώματος μετέβησαν εκεί, ενώ το προσωπικό των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης έστειλε περίπου 5.000 σκηνές και αρκετές ακόμη ομάδες διάσωσης, πάντα σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Η κινεζική επαρχία Σετσουάν πλήττεται συχνά από σεισμούς. Το 2008, πολύ ισχυρή δόνηση 7,9 βαθμών είχε αφήσει πίσω της 87.000 νεκρούς και αγνοούμενους, κατά τον επίσημο απολογισμό.

ΚΥΠΕ