You are here

Κληρώνει στον ΟΠΕΚ+ η σταθεροποίηση στην παραγωγή πετρελαίου

24/01/2023 14:20

Οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+ αναμένουν η συμβουλευτική επιτροπή των υπουργών να προτείνει τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου να διατηρηθούν αμετάβλητα κατά τη συνεδρίασή τους την επόμενη εβδομάδα στη σκιά αμυδρών ενδείξεων για ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης.

Η Σαουδική Αραβία και οι εταίροι της θα επανεξετάσουν τα επίπεδα παραγωγής την 1η Φεβρουαρίου, μετά τη συμφωνία για σημαντικές περικοπές στα τέλη του περασμένου έτους ώστε για να διατηρήσουν τις παγκόσμιες αγορές αργού πετρελαίου σε ισορροπία.

Οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι αναμένουν να διατηρηθεί το status quo, καθώς αναμένουν πιο σαφή εικόνα σχετικά με την ανάκαμψη της κατανάλωσης στην Κίνα και τον αντίκτυπο των κυρώσεων στη ρωσική προσφορά.

«Ο ΟΠΕΚ+ φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό να διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής ακόμη και μετά την προγραμματισμένη συνάντηση», δήλωσε σε έκθεσή του ο Ραάντ Αλκαδίρι, αναλυτής στην Eurasia Group. «Οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί, η προσφορά παραμένει περιορισμένη και επικρατεί αβεβαιότητας τόσο για την προσφορά όσο και για τη ζήτηση»

Πηγή: Euro2day