You are here

Λαβρόφ: Χώρες που αντιπροσωπεύουν 80% των λαών παγκόσμια συμμερίζονται τις προσεγγίσεις της Ρωσίας

13/09/2019 10:50

Χώρες που αντιπροσωπεύουν πέραν του 80% των λαών στον κόσμο συμμερίζονται τις προσεγγίσεις της Ρωσίας στην εξωτερική της πολιτική, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Trud.

"Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών που εκπροσωπούν πέραν του 80% των λαών διεθνώς είναι δεκτικές στα διεθνή πολιτικά βήματα (της Ρωσίας), υποστηρίζουν τις προσεγγίσεις (της Ρωσίας) σε καίρια προβλήματα του κόσμου σήμερα", σημείωσε, προσθέτοντας πως οι δυτικές χώρες, με τις οποίες η Ρωσία έχει ακόμη δύσκολες σχέσεις αντιπροσωπεύουν μικρό μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επεσήμανε πως η χώρα του, ως σημαντικός εγγυητής της διεθνούς ασφάλειας, θα συνεχίσει να διευκολύνει "την ενίσχυση δίκαιων, δημοκρατικών πρωτοβουλιών της διεθνούς ζωής" και για αυτό θα "συντονίσει τα βήματα με τους συμμάχους και τους υποστηρικτές" της.

"Αναμένουμε από τους συναδέλφους στη Δύση, πρώτα από όλα από τις ΗΠΑ, να αντιληφθούν την αναγκαιότητα να εγκαταλείψουν τη λογική της σύγκρουσης σε κάποιο σημείο. Αυτό θα ανοίξει νέες δυνατότητες για εμάς στον αγώνα κατά των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών, ο μεγαλύτερος όγκος των οποίων είναι διακρατικές, και απαιτούν κοινές προσπάθειες όλων ανεξαιρέτως των κρατών", ανέφερε.

ΚΥΠΕ