You are here

Το λιανεμπόριο στηρίζει τη Wall Street

21/08/2019 17:29

Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Fed από τη συνεδρίασή της τον Ιούλιο, η συνάντηση των κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole, η σύνοδος της G7 και οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο. Άλμα 15% για τη μετοχή της Target.

Τα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου δίνουν ώθηση στη Wall Street, καθώς η εικόνα από τις λιανικές επιχειρήσεις Target και Lowe’s ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,9%, στις 26.170 μονάδες, ο S&P 500επίσης και φτάνει στις 2.923 μονάδες ενώ ο Nasdaq, ε άνοδο 1%, βρίσκεται στις 8.011.

Οι μετοχές της Target κάνουν άλμα 15%, αφότου δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις, βασική μέτρηση για το λιανεμπόριο, αυξήθηκαν κατά 3,4% ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 2,9%.

Την Τρίτη η Wall έκλεισε με πτώση, μετά από τρεις ημέρες ανόδου, με τους επενδυτές να στρέφονται σε πιο ασφαλή καταφύγια, όπως είναι ο χρυσός και τα Treasuries, καθώς φοβούνται ότι επίκειται επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι traders αναμένουν επίσης τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, τον Ιούλιο, στην οποία αποφασίστηκε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε νέα σχόλια για την εμπορική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Το να έχει να κάνει κανείς με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πολύ δύσκολο» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 3,2 μονάδες βάσης, στο 1,59% και του 2ετούς –με ίδια κίνηση- διαμορφώνεται στο 1,54%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου - έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων - αμετάβλητος, στα 98,15.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,1%, στα 56,73 δολάρια ανά βαρέλι, μετά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση στα αμερικανικά αποθέματα.

Πηγή: Euro2day