You are here

Με αέρα νίκης η ομιλία του Τζον Κέρι

30/07/2004 09:31
Οι τυμπανοκρουσίες στο συνεδριακό χώρο των Δημοκρατικών, έφτασαν χθες στο απόγειό τους. Στο βήμα του συνεδρίου της Βοστόνης ανέβηκε αργά το βράδυ, ο Τζον Κέρι, ο άνθρωπος που όλοι οι οπαδοί του κόμματος εύχονται να τερματίσει την προεδρία του Τζορτζ Μπους, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Λίγες ώρες νωρίτερα, οι περίπου 4.300 αντιπρόσωποι των Δημοκρατικών που δίνουν «το παρών» στο συνέδριο της Βοστόνης είχαν επικυρώσει, σχεδόν ομόφωνα, την υποψηφιότητα του δίδυμου Κέρι-Έντουαρντς.

Ευκαιρία Η ομιλία του Κέρι έγινε σε ώρα υψηλής τηλεθέασης και ο εκλεκτός των Δημοκρατικών είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαφημίσει τον εαυτό του στους Αμερικανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δηλώνουν άγνοια για το άτομό του. Τον υποψήφιο Αμερικανό πρόεδρο είχαν προλογίσει οι κόρες του Αλεξάνδρα και Βανέσα καθώς και ένας βετεράνος του στρατού, που ο Κέρι του είχε σώσει τη ζωή στο Βιετνάμ.

Την προηγούμενη μέρα, οι Δημοκρατικοί «έριξαν τα τείχη» της Βοστόνης για να υποδεχθούν τον υποψήφιο αντιπρόεδρο, Τζον Έντουαρντς, που ξεσήκωσε τους συνέδρους.

«Η ελπίδα πλησιάζει», δήλωσε ο δημοφιλής Έντουαρντς, ο οποίος όμως στη συνέχεια μίλησε ως άλλος Μπους. «Θα χρησιμοποιήσουμε τη στρατιωτική μας πυγμή για την ασφάλεια των ΗΠΑ... και θα στείλουμε σαφές μήνυμα στην αλ-Κάιντα: δεν μπορείτε να κρυφτείτε, θα σας καταστρέψουμε»...