You are here

Μεικτά πρόσημα στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

17/04/2019 17:08

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι S&P και Nasdaq, αλλά η βουτιά των IBM και United Health ασκεί πιέσεις στον Dow Jones. Στο 2,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ράλι 15% για την Qualcomm.

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς η πτώση της IBM και της United Health πιέζουν τον βιομηχανικό δείκτη, αντισταθμίζοντας την ώθηση από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα και την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, με ρυθμό υψηλότερο από αυτό που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,1% στις 26.425 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,4% στις 8.034 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,16% στις 2.911 μονάδες.

«Η αύξηση των κερδών προοριζόταν να είναι αργή το 2019, κυρίως γιατί οι φοροαπαλλαγές του 2018 καθιστούσαν δύσκολη μια σύγκριση σε ετήσια βάση. Αλλά οι πιθανότητες μιας πτώσης των κερδών όπως το 2015 φαίνονται μικρές, κάτι που περιορίζει το ρίσκο να προκαλέσουν τα αποτελέσματα πλήγμα στις μετοχές μεσοπρόθεσμα», δήλωσε αναλυτής που επικαλείται το CNBC. 

Βουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της IBM στα 137 δολάρια. Tα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού υποχώρησαν κατά 5% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα διολίσθησαν στα $18,18 δισ. έναντι $18,46 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Είναι το τρίτο διαδοχικό τρίμηνο στο οποίο καταγράφεται πτώση στα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους, διαψεύδοντας τις προβλέψεις για περαιτέρω επιβράδυνση, καθώς οι λιανικές πωλήσεις έδειξαν σημάδια ανάκαμψης και η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε σημαντικά.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 6,3% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε στο 3,4% του ΑΕΠ στα 49,4 δισ. δολάρια. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2018.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινήθηκε 0,5% στα 64,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,05% στα 1.277 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται στο 2,6%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Qualcomm πραγματοποιεί ράλι 15,5%. Η κορεατική εταιρεία κατέληξε σε διακανονισμό με την Apple, βάζοντας τέλος στη δικαστική διαμάχη για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Πτώση 5,2% καταγράφει η μετοχή της United Health, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Πηγή: Euro2day