You are here

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με Boeing και Fed στο επίκεντρο

18/03/2019 17:20

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς η νέα πτώση της μετοχή της Boeing ασκεί νέες πιέσεις στον Dow Jones.

Ο βιομηχανικός δείκτης διολισθαίνει 0,14% στις 25.809 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,2% υψηλότερα στις 7.703 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,15% στις 2.826 μονάδες.

Η μετοχή της Boeing υποχωρεί 2,3% μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ ότι διενεργεί έρευνα για τη διαδικασία έγκρισης από τον ρυθμιστικό φορέα των αεροπορικών μεταφορών, την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), των αεροσκαφών Boeing 737 MAX.

Oι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα, αναμένοντας τις προβλέψεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας για την πορεία των επιτοκίων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται επίσης και η πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα και μια πιθανή συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σι Τζινπίνγκ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,3% στα 58,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% υψηλότερα, στα 1.305 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,135 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο μία μονάδα βάσης, στο 2,6%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Facebook διολισθαίνει 2,8% στα 161 δολάρια, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής σε «hold» από «buy» από τη Laura Martin της Needham.

Πηγή: Euro2day