You are here

Μειωμένα τα κέρδη JPMorgan Chase

14/01/2022 17:12

Μείωση κερδών για το δ΄ τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε την Παρασκευή η JPMorgan Chase, καθώς το υψηλότερο κόστος για αποζημιώσεις εργαζομένων, αντιστάθμισε το όφελος από τη βελτίωση της οικονομίας, μειώνοντας τα αποθεματικά που διατηρεί η τράπεζα σε περίπτωση αθέτησης πληρωμών δανείων.

Τα κέρδη ανήλθαν στα 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας μείωση κατά 14%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
 
Τα οικονομικά αποτελέσματα περιελάμβαναν απελευθερώσει αποθεματικών ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από κεφάλαια που είχε διατηρήσει η αμερικανική τράπεζα στη διάρκεια της πανδημίας για την περίπτωση επισφαλών δανείων.
 
Τα δυνατά στοιχεία των οικονομικών αποτελεσμάτων αφορούν τις υψηλότερες προμήθειες της επενδυτικής τραπεζικής που συνδέονται με αυτό που ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, αποκάλεσε «πρωτοφανή» δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών.
 
Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός παρουσίασε επίσης ανάκαμψη στη συνολική δανειοδοτική δραστηριότητα.
 
Ωστόσο, τα αποτελέσματα περιορίστηκαν από το υψηλότερο κόστος, το οποίο εκτινάχθηκε κατά 11% το δ΄ τρίμηνο.
 
Στην λιανική τραπεζική - το μεγαλύτερο τμήμα - τα έξοδα "οδηγήθηκαν από την αύξηση των εξόδων για αποζημιώσεις, τεχνολογία και μάρκετινγκ καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε και να αναπτύσσουμε την επιχείρηση", τονίζει η τράπεζα.
 
Ο κ. Dimon επικαλέστηκε τις «εξαιρετικά χαμηλές» χρεώσεις ως ένδειξη μιας γενικά σταθερής οικονομίας.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, καθώς το επιχειρηματικό κλίμα είναι αισιόδοξο και οι καταναλωτές επωφελούνται από την αύξηση της απασχόλησης και των μισθών», σημείωσε.