You are here

Μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

23/05/2016 07:18
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, ωθούμενες από την ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου και παρά το γεγονός ότι η διακοπή ή μείωση της παραγωγής σε διάφορες περιοχές οδήγησε σε σταθερή αύξηση των τιμών της προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο αριθμός των πετρελαϊκών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, παρέμεινε σταθερός την προηγούμενη εβδομάδα, συντελώντας στη διαμόρφωση των τάσεων μείωσης των διεθνών τιμών, κατά την εβδομάδα που διανύουμε.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 14 σεντς στα 48,58 δολ το βαρέλι, μετά το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας μειώθηκαν κατά 9 σεντς.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 25 σεντς στα 48,16 δολ το βαρέλι, μετά τη μείωσή τους, κατά 41 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση. Με δεδομένο ότι η τιμολόγηση του πετρελαίου γίνεται σε δολάρια, η ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος, καθιστά τις τιμές του πετρελαίου λιγότερο ανταγωνιστικές έναντι των άλλων συναλλαγματικών ισοτιμιών, μειώνοντας τη ζήτηση.