You are here

Το Μεξικό θρηνεί πάνω από 35.000 νεκρούς από τον COVID-19

13/07/2020 07:15

Το Μεξικό μετατράπηκε χθες Κυριακή στη χώρα όπου καταμετράται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στον πλανήτη, ξεπερνώντας την Ιταλία, με βάση τα δεδομένα που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι κατέγραψε 276 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.482 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας στη χώρα έφθασε έτσι τους 35.006 νεκρούς επί συνόλου 299.750 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Τόκιο και Ουάσινγκτον συζητούν μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων σε τρεις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις

Οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ ανταλλάσσουν πληροφορίες όσον αφορά την έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη νομαρχία Οκινάουα, δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Γιοσιχίντε Σούγκα. Τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώθηκαν 62 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε τρεις βάσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές στην Οκινάουα, 39 άνθρωποι στη βάση Φουτένμα, εγκατάσταση που χρησιμοποιεί κυρίως η αεροπορία των Πεζοναυτών, 22 άνθρωποι στο στρατόπεδο Χάνσεν και άλλος ένας στο στρατόπεδο Κίνσερ επιβεβαιώθηκε ότι προσβλήθηκαν από την 7η ως τη 12η Ιουλίου.

ΗΠΑ: Άλλοι 432 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19

Στις ΗΠΑ, τη χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη, καταγράφηκαν χθες Κυριακή 59.747 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται πλέον σε 3.301.820.

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έφθασαν τους 135.171 (+442 σε ένα 24ωρο), σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης (ανατολικά). Προχθές Σάββατο, ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε τα 66.528 σε 24 ώρες, επίπεδο που αποτελούσε θλιβερό ρεκόρ, πάντα κατά τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Βραζιλία: Άλλοι 631 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19

Στη Βραζιλία, τη χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 631 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 24.831 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό επίσημο απολογισμό να φθάνει τους 72.100 νεκρούς επί συνόλου 1.864.681 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Τα στοιχεία που ανακοινώνονται από την Μπραζίλια τείνουν να είναι μειωμένα τα Σαββατοκύριακα. Τα δεδομένα που ανακοινώνουν οι βραζιλιάνικες αρχές χαρακτηρίζονται υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την πραγματικότητα από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Κίνα: Οκτώ "εισαγόμενα" κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για οκτώ κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, όλα "εισαγόμενα", κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό. Την προηγουμένη, είχε ανακοινώσει επτά "εισαγόμενα" κρούσματα. Στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, κατά την ίδια πηγή.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για τον εντοπισμό έξι ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού, από πέντε την προηγουμένη. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει. Άλλοι 14 άνθρωποι έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Νοσηλεύονται ακόμη 320 ασθενείς, τρεις σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Φιλιππίνες: 162 θάνατοι προστέθηκαν επίσημα

Οι υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων επιβεβαίωσαν σήμερα άλλους 162 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ωστόσο στέλεχος του υπουργείο Υγείας διευκρίνισε πως για τους περισσότερους από αυτούς πρόκειται απλά για την ανακοίνωση της εξακρίβωσης των αιτίων τους και την "εναρμόνιση" των δεδομένων. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στις Φιλιππίνες ανέρχεται πλέον επίσημα σε 1.534 νεκρούς.

Κατά την ίδια πηγή, ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 2.124, στα 56.259. "Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εναρμόνισης των δεδομένων μας, δεν μπορούμε να αποφύγουμε το να εντάξουμε περιπτώσεις που δεν είχαν ακόμη περιληφθεί στον επίσημο απολογισμό των θανάτων", εξήγησε η υφυπουργός Υγείας Μαρία Ροσάριο Βερχέιρε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Οι μισοί και πλέον από τους 162 θανάτους που προστέθηκαν στον απολογισμό είναι ασθενείς που υπέκυψαν τον Ιούνιο και το ένα τρίτο ασθενείς που υπέκυψαν στην COVID-19 τον Ιούλιο, διευκρίνισε.

Ισραήλ: Οκτώ θάνατοι εξαιτίας του COVID-19, 1.207 νέα κρούσματα μόλυνσης

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε 8 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 1.207 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τους 362 νεκρούς επί συνόλου 38.670 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε από τους 134 στους 151, από τους συνολικά 514 που νοσηλεύονται.

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έφθασε τα 19.300, επίπεδο που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ. Στον αντίποδα, 94 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 19.008. Παρά την πρόσφατη αύξηση της θνησιμότητας, η υπουργός Μεταφορών Μίρι Ρεγκέβ ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσουν τα νυχτερινά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων τις καθημερινές, με τον μέγιστο αριθμό επιβατών να περιορίζεται σε 32.

Παράλληλα, χθες η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε μέτρα για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, μία ημέρα μετά την ογκώδη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ εναντίον του τρόπου που έχει διαχειριστεί την κρίση.

Η Νότια Αφρική επιβάλλει εκ νέου απαγόρευση της κυκλοφορίας

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα αποφάσισε να επιβάλει εκ νέου το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και να αναστείλει και πάλι την πώληση αλκοόλ, μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στη χώρα του.

"Καθώς κατευθυνόμαστε προς την κορύφωση των μολύνσεων, είναι ζωτικής σημασίας να μην επιβαρύνουμε τις κλινικές και τα νοσοκομεία μας με περιστατικά ανθρώπων που τραυματίστηκαν έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ και τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί", δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο ίδιος σημείωσε ότι 12.000 κρούσματα νέου κορωνοϊού καταγράφονται καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες.

ΚΥΠΕ