You are here

Μικρή άνοδος στη Wall με στήριξη από το εμπόριο

22/11/2019 16:59

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο. Άνοδος 0,3% για τον χρυσό. Βουτιά 5% για την Tesla. Στο 1,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τη δήλωση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ότι θέλει να υπογραφεί το συντομότερο η κατ' αρχάς συμφωνία για το εμπόριο με τις ΗΠΑ και τον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ ότι αυτό «μπορεί να είναι πολύ κοντά».

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,19% στις 27.816 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,22% στις 8.524 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,15% υψηλότερα, στις 3.108 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή στο Fox News ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά.

Εν τω μεταξύ, ο Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι θέλει να υπογραφεί το συντομότερο η κατ' αρχάς συμφωνία για το εμπόριο με τις ΗΠΑ, πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα διστάσει» να συνεχίσει τον εμπορικό πόλεμο, παρότι υπενθύμισε ότι δεν τον άρχισε η χώρα του και επέμεινε πως το Πεκίνο καταβάλλει προσπάθειες να τερματιστεί.

Οι επενδυτές δέχονται αντικρουόμενα μηνύματα την τελευταία εβδομάδα σχετικά με την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Οι μετοχές λαμβάνουν στήριξη και από τα θετικά νέα για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με 0,1% το τρίτο τρίμηνο του 2019, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.

Η μέτρια άνοδος έρχεται μετά την πτώση κατά 0,2% τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, το ΑΕΠ ήταν υψηλότερο κατά 0,5% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,3% στα 58,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα, στα 1.468 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,105 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει πτώση δύο μονάδων βάσης, στο 1,76%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nordstrom πραγματοποιεί άλμα 7%. Η αλυσίδα λιανικής ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Βουτιά 5% σημειώνει η μετοχή της Tesla. Η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ παρουσίασε το ηλεκτρικό «Cybertruck», με τιμή εκκίνησης 40.000 δολάρια.

Πηγή: Euro2day