You are here

Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

13/11/2019 16:58

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα χθεσινά ρεκόρ. Άνοδος για τον χρυσό. Στο 1,87% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» την ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ αλλά και τα νέα για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 27.622 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,37% χαμηλότερα στις 8.455 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 3.084 μονάδες.

Την Τρίτη, ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ.

Σε ομιλία του στην Οικονομική Επιτροπή στο Κογκρέσο ο κ. Πάουελ ανέφερε ότι η Fed βλέπει «παρατεταμένη επέκταση» της αμερικανικής οικονομίας. «Το βασικό outlook παραμένει ευνοϊκό», σημείωσε ο κ. Πάουελ.

Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης ότι η Κίνα «πεθαίνει» να καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία. Πρόσθεσε ωστόσο πως αν δεν υπάρξει τελικά εμπορική συμφωνία, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν σημαντικά τους υφιστάμενους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,4% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν κέρδη 0,3%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Μάρτιο.

Ο ετήσιος πληθωρισμός, η άνοδος του δείκτη σε ετήσια βάση, διαμορφώθηκε στο 1,8% από 1,7% τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός ανήλθε στο 2,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,8% στα 56,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,5% στα 1.461 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1007 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 4 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,87%.

Πηγή: Euro2day