You are here

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

21/06/2019 17:29

Οριακά χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες μετά το χθεσινό ρεκόρ, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο Ιράν. Έπιασε τα $1.400 ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 2,03% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές την Παρασκευή, μετά την άνοδο του S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά και ενώ η απόφαση του Τραμπ να ανακαλέσει επίθεση στο Ιράν αυξάνει τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,06% στις 26.738 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,38% χαμηλότερα στις 8.019 μονάδες, ενώ ο S&P 500διολισθαίνει 0,18% στις 2.948 μονάδες.

Μία ώρα πριν το άνοιγμα της Wall Street, ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε δημοσίευμα των New York Times ότι είχε δώσει εντολή για χτύπημα στο Ιράν και ότι την ακύρωσε την τελευταία στιγμή.

Όπως ανέφερε στο Τwitter, αποφάσισε να ακυρώσει την τελευταία στιγμή σχεδιαζόμενη επίθεση σε τρεις διαφορετικούς στόχους, όταν ένας στρατηγός του είπε ότι θα σκοτώνονταν 150 άνθρωποι. «Θα ήταν μια δυσανάλογη απάντηση για την κατάρριψη ενός drone» έγραψε.

«Δεν βιάζομαι, ο στρατός μας έχει ανασυγκροτηθεί, είναι καινούργιος και έτοιμος να δράσει, μακράν ο καλύτερος στον κόσμο. Οι κυρώσεις "δαγκώνουν" και χθες προστέθηκαν και άλλες. Το Ιράν δεν θα μπορέσει να αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα, όχι ενάντια στις ΗΠΑ και όχι ενάντια στην υφήλιο» σημείωσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 2,5%, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 5,34 εκατ. τον περασμένο μήνα.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στα 5,28 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,21% στα 57,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,27% στα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,132 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ανακάμπτει από τα χαμηλά τριετίας, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,03%.

Πηγή: Euro2day