You are here

Μικτές τάσεις στο Τόκιο

09/10/2003 10:44
Μικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι δείκτες άλλαξαν πολλές φορές πρόσημο, για να κλείσουν τελικά, ο μεν Nikkei στις 10.531,44 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,1%, ενώ ο Topix έκλεισε στις 1.057,54 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,26% σημειώνοντας άνοδο για έβδομης φορά στις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις.

Αξιόλογη άνοδο κατά 2,74%, σημείωσε η μετοχή της Seven Eleven, θυγατρικής εταιρίας κατά 50,6% της Ito-Yokado.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Seven Eleven στο εξάμηνο μέχρι τις 31 Αυγούστου ανήλθαν σε 50 δισεκ. γιεν ξεπερνώντας τις προβλέψεις της διοίκησης.

Αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε και ο κλάδος των τραπεζών με τον τίτλο της SMFG να κλείνει με σημαντική άνοδο κατά 5,06%.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψε επίσης η μετοχή του ιαπωνικού ομίλου υπηρεσιών Διαδικτύου Softbank στον απόηχο των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τρίμηνου της αμερικανικής Yahoo!.

Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών βιομηχανιών, καθώς η παρατεταμένη εξασθένηση του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του αμερικανικού καθιστά τα ιαπωνικά εξαγόμενα προϊόντα πιο ακριβά στο εξωτερικό και κατά συνέπεια λιγότερο ανταγωνιστικά.

Παράλληλα, πιέσεις ασκήθηκαν επίσης στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και αερομεταφορών.