You are here

Moody's: Σταθερές οι οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ το 2019

07/12/2018 10:49

Σταθερές θα παραμείνουν το 2019 οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, αντανακλώντας τις υγιείς τάσεις της οικονομίας και των εσόδων, οι οποίες ενίσχυσαν τους ισολογισμούς και βελτίωσαν περισσότερο την ικανότητα του κράτους να έχει σταθερό κόστος, αναφέρει ο Moody`s Investors Service.
 
Σε έκθεση του για τις ετήσιες προοπτικές, ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι η αύξηση των κρατικών εσόδων θα συνεχίσει να καθοδηγείται από την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, αν και ο ρυθμός θα είναι βραδύτερος από ό, τι τα τελευταία δύο χρόνια.
 
«Οι κρατικοί προϋπολογισμοί και οι ισολογισμοί έχουν επωφεληθεί από την υγιή οικονομία και οι περισσότεροι έχουν αναπληρώσει τα αποθέματα τους για να παρέχουν οικονομική ευελιξία σε περίπτωση επιβράδυνσης της ανάπτυξης», υπογραμμίζει.
 
"Η πρόβλεψή μας για αύξηση των κρατικών εσόδων κατά 3,5% -4,5% για το 2019 βασίζεται στη συνεχή αλλά επιβραδυνόμενη ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ", τονίζει ο ανώτατος αντιπρόεδρος της Moody`s Kenneth Kurtz.
 
Αναφέροντας ότι η αύξηση των εσόδων θα διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία, ο Moody’s τονίζει ότι οι πολιτείες με υψηλότερες τάσεις στη μετανάστευση και ισχυρό εργατικό δυναμικό με βάση την ηλικία θα δουν καλύτερη και πιο βιώσιμη αύξηση των εσόδων τους".

ΚΥΠΕ