You are here

Μπάιντεν: «Δόλια απόπειρα» της Ρωσίας οι προσαρτήσεις

30/09/2022 19:37

«Oι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τη δόλια απόπειρα της Ρωσίας, σήμερα να προσαρτήσει κυρίαρχο ουκρανικό έδαφος. Η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, καταπατώντας τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και επιδεικνύοντας την περιφρόνησή της για ειρηνικά κράτη παντού», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

«Μην κάνετε λάθος: αυτές οι ενέργειες, δεν έχουν καμία νομιμότητα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα σέβονται πάντα τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανίας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «θα ενώσουμε τη διεθνή κοινότητα, τόσο για να καταγγείλουμε αυτές τις κινήσεις, όσο και για να αναγκάσουμε τη Ρωσία να λογοδοτήσει».

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου συζήτησαν τις προσαρτήσεις ουκρανικών εδαφών 

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συζήτησαν σήμερα τις ανησυχίες τους για την επιχειρούμενη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, αλλά και το πιθανολογούμενο σαμποτάζ στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Μετά την προφανή δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, συζήτησαν την προστασία υποδομών κρίσιμης σημασίας» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ΕΓ/ΑΓΚ)