You are here

Μπαρ: Δεν υπήρξε 'συνεργασία' Τραμπ στη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016

19/04/2019 06:56

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ διαβεβαίωσε σήμερα ότι από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ δεν διαπιστώθηκε πως ο Πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ ή στελέχη του επιτελείου του συνεργάστηκαν με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016.
 
Από την έρευνα "δεν διαπιστώθηκε ότι στελέχη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ συνωμότησαν ή συντονίστηκαν με τη ρωσική κυβέρνηση στις ενέργειες ανάμειξης της στις εκλογές" επισήμανε ο Μπαρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
Σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Μπαρ, ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος "δεν ενήργησε" προκειμένου να εμποδίσει την έρευνα για τη Ρωσία. Οπως σημείωσε ο ίδιος, η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα δεν αποκάλυψε στοιχεία ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ παρακώλυσε την έρευνα ούτε ότι εκείνος ή στελέχη της προεκλογικής ομάδας του συνωμότησαν με τη Ρωσία.
 
"Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κι εγώ καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία που συνέλεξε ο ειδικός εισαγγελέας δεν είναι επαρκή ώστε να καθοριστεί ότι ο Πρόεδρος διέπραξε το αδίκημα της παρακώλυσης της δικαιοσύνης".

O κ. Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα την πολυαναμενόμενη έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα.

Το κείμενο αυτό, έκτασης 400 σελίδων, περιέχει τα συμπεράσματα της έρευνας που κράτησε 22 μήνες και έριξε βαριά σκιά στους πρώτους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Από το έγγραφο έχουν αφαιρεθεί "ευαίσθητες" λεπτομέρειες από τις οποίες θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα μαρτύρων, καθώς και δεδομένα που πρέπει να παραμείνουν απόρρητα.

ΚΥΠΕ