You are here

Ν. Κορέα: Εξετάζει άρση περιορισμών για κινέζους ταξιδιώτες

31/01/2023 11:41

Ο Πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας ανέφερε την Τρίτη ότι οι περιορισμοί στην έκδοση βίζας για ταξιδιώτες από την Κίνα θα μπορούσαν να αρθούν νωρίτερα από το προγραμματισμένο, εάν υποχωρήσουν οι λοιμώξεις, καθώς οι τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού ελπίζουν σε ανάκαμψη των αφίξεων επισκεπτών.

Ο Πρωθυπουργός Χαν Ντουκ-Σου είπε ότι η Σεούλ θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης του περιορισμού για τις μικρής διάρκειας βίζες για ταξιδιώτες από την Κίνα πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου, εάν ο αριθμός των κρουσμάτων COVID στην Κίνα είναι διαχειρίσιμος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. «Εάν (η κατάσταση) είναι διαχειρίσιμη, δεδομένων των αποτελεσμάτων των τεστ PCR για COVID-19, η άρση θα μπορούσε να εξεταστεί νωρίτερα», είπε ο Χαν.

Το σχόλιό του έρχεται καθώς οι τομείς του τουρισμού και των αερομεταφορών έχουν πληγεί από την απόφαση και των δύο χωρών να αναστείλουν την έκδοση σύντομης διάρκειας βίζας.

«Η Κίνα αντιπροσώπευε το 20% έως 25% των επιχειρήσεων επιβατών και φορτίου της Korean Air πριν από τον COVID», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Korean Air, Κιμ Αχ-Χιουν. «Ελπίζουμε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μεταξύ των δύο χωρών θα χαλαρώσουν σύντομα για να επιτραπούν περισσότερα δρομολόγια και πτήσεις». Τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών έχουν επίσης πληγεί καίρια.

«Οι Κινέζοι μικροπωλητές, γνωστοί ως «Taigong», αγόραζαν αφορολόγητα αγαθά και τα προμήθευαν στην Κίνα», δήλωσε εκπρόσωπος της Lotte Duty Free. «Αλλά δεδομένης της αναστολής της έκδοσης βίζας και των ταξιδιωτικών περιορισμών, δεν μπορούν να ταξιδέψουν εύκολα και τα έσοδά μας πιθανότατα θα πληγούν».

Η Νότια Κορέα ανέστειλε την έκδοση βίζας μικρής διάρκειας σε Κινέζους επισκέπτες από τις αρχές Ιανουαρίου, αφού η Κίνα τερμάτισε ξαφνικά την αυστηρή πολιτική «μηδενικού COVID-19», οδηγώντας σε κύμα μολύνσεων. Η κίνηση της Σεούλ ώθησε το Πεκίνο να αναστείλει επίσης την έκδοση βραχύβιας βίζας στη Νότια Κορέα.

ΚΥΠΕ