You are here

Να σπάσει το ρεκόρ της Apple ετοιμάζεται η Nvidia

25/05/2023 12:06

Η Nvidia ετοιμάζεται για ρεκόρ ημερήσιας αύξησης χρηματιστηριακής αξίας για αμερικανική εταιρεία, αφού αναβάθμισε τις προοπτικές της για τη ζήτηση τσιπ που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς κάνει άλμα έως και 29% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, λόγω των αισιόδοξων προβλέψεων.

Εάν διατηρηθεί αυτή η ανοδική πορεία, η κεφαλαιοποίησή της θα αυξηθεί κατά 219 δισεκατομμύρια δολάρια, στο ιστορικό υψηλό των 974 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό θα ξεπερνούσε το ημερήσιο άλμα της Apple των 191 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο και μια ελαφρώς μικρότερη άνοδο της Amazon.com τον Φεβρουάριο του 2022.

Αλλά ακόμα και με τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης που έχει δει τη μετοχή της Nvidia να υπερδιπλασιάζεται φέτος, η εταιρεία κατασκευής τσιπ δεν έχει ακόμη μπει στο κλαμπ του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων χρηματιστηριακής αξίας, στο οποίο είναι η Apple και η Amazon.

Και ενώ το τελευταίο της άλμα βρίσκεται στην κορυφή του αμερικανικού chart, εξακολουθεί να κατατάσσεται τουλάχιστον στο Νο. 2 παγκοσμίως. Η PetroChina Co. πρόσθεσε σχεδόν 600 δισεκατομμύρια δολάρια την πρώτη ημέρα συναλλαγών, στη Σαγκάη τον Νοέμβριο του 2007.

Πηγή: Euro2day