You are here

Νέα ανοδική κίνηση του γεν

10/10/2003 13:20
Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας αναρριχήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το γεν έναντι του δολαρίου και εκτινάχθηκε έναντι του ευρώ καθώς οι επενδυτές εξέλαβαν τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας ως ώθηση στην οικονομία της χώρας και ως λόγο να προβούν σε αγορές γεν.
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας απροσδόκητα αναθεώρησε προς τα άνω το ανώτατο όριο του στόχου της ως προς τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και ο διοικητής της, Τοσιχίκο Φουκούι δήλωσε ότι πρόθεση ήταν η στήριξη μιας αρχόμενης οικονομικής ανάκαμψης. Το δολάριο υποχώρησε, ενδοσυνεδριακά, έως και στα 108,470 γεν, στα χαμηλότερα επίπεδά του από το Νοέμβριο του 2000.
Παράλληλα, το ευρώ εξασθένησε έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα συνεδριάσεων. Η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο δεν κατέγραψε σημαντική μεταβολή σε σχέση με το κλείσιμο στη Ν. Υόρκη. Το κοινό νόμισμα υποχώρησε χθες από τα υψηλά επίπεδα τετραμήνου των 1,1860 δολαρίων μετά από την αναγγελία της μείωσης των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη βδομάδα