You are here

Νέα αύξηση στις τιμές νέων κατοικιών στην Κίνα τον Μάιο

18/06/2019 10:25

Αύξηση 0,7%, σε μηνιαία βάση, σημείωσαν τον Μάιο οι τιμές νέων κατοικιών στην Κίνα, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη αύξηση από το 0,6% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (NBS) της Κϊνας που δημοσιεύτηκαν στις Τρίτη.
 
Σε ετήσια βάση, η μέση τιμή νέας κατοικίας στις 70 μεγάλες πόλεις της Κίνας αυξήθηκαν το Μάιο κατά 10,7%, παρουσιάζοντας το ίδιο ποσοστό αύξησης σε σχέση με τον Απρίλιο.
 
Η αγορά ακινήτων της Κίνας έχει παρουσιάσει ενδείξεις αναθέρμανσης τους τελευταίους μήνες, καθώς ορισμένες μικρότερες πόλεις περιόρισαν τα εμπόδια στην ανέγερση νέας κατοικίας, ενώ ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη μετά την παρότρυνση του Πεκίνου προς τις τράπεζες της χώρας να αυξήσουν το δανεισμό και να μειώσουν τα επιτόκια.
 
Ωστόσο, η ανάκαμψη των τιμών κατοικιών ενδέχεται να μην είναι βιώσιμη στην περίπτωση που καταγραφεί μια ευρύτερη επιβράδυνση της κινέζικης οικονομίας, σύμφωνα με προειδοποιήσεις αναλυτών, ενώ οι περιορισμοί στην αγορά κατοικιών από τις επίσημες αρχές αναμένεται στις περισσότερες πόλεις να παραμείνουν σε ισχύ.

ΚΥΠΕ