You are here

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από το εμπόριο

15/11/2019 17:15

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινούνται και οι τρεις δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας στο εμπόριο. Υποχωρεί ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,84% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων του Λευκού Οίκου ότι οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της «πρώτης φάσης» μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα μπαίνουν στο τελικό στάδιο.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,33% στις 27.873 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,43% υψηλότερα στις 8.516 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,08% στις 3.096 μονάδες.

Η άνοδος οδήγησε και τους τρεις δείκτες σε νέα επίπεδα-ρεκόρ.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου δήλωσε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα κοντεύουν να ολοκληρωθούν. «Πλησιάζουμε», δήλωσε σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στην Ουάσιγκτον. «Το κλίμα είναι καλό και δεν ήταν πάντοτε έτσι σε αυτά τα πράγματα».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν μηνιαία άνοδο 0,2%.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 3,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,09% στα 56,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,45% στα 1.466 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει πτώση έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ καταγράφει κέρδη έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,103 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,84%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Applied Materials πραγματοποιεί άλμα 8%. Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πηγή: Euro2day