You are here

Το News Corp ζητά να διαχωριστεί η Google

12/03/2019 11:01

Το αυστραλιανό τμήμα του ειδησεογραφικού οργανισμού News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ έχει ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας τον αναγκαστικό διαχωρισμό της Google.

Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, θα πρέπει να αναγκαστεί να πουλήσει ή να «διαχωρίσει λειτουργικά τη μηχανή αναζήτησης» από την διαφημιστική της επιχείρηση, υποστηρίζει η αυστραλιανή εκδοτική εταιρεία.

Ο Οργανισμός χαρακτηρίζει το μέτρο απαραίτητο για τη διαφύλαξη της διαφήμισης και των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, στην αίτησή του – 80 σελίδων – στην οποία επικεντρώνεται κυρίως στη Goolge, το News Corp Australia σημειώνει ότι η αμερικανική εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα «οικοσύστημα» όπου θα μπορούσε να ελέγχει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων που κάνουν οι χρήστες και μετά να χρεώνει τους διαφημιστές με βάση πόσοι άνθρωποι βλέπουν τις διαφημίσεις τους.

Η ρυθμιστική αρχή της χώρας είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι η τεράστια δύναμη εταιρειών, όπως της Google στην αγορά – η συγκεκριμένη έχει το 94% των αναζητήσεων στο ίντερνετ στην Αυστραλία – και οι αδιαφανείς μέθοδοι τους για την κατάταξη των διαφημίσεων, τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πλεονεκτική θέση έναντι των διαφημιστών.

Πηγή: Euro2day