You are here

ΝΥΤ: Αμερικανικές κυρώσεις και στην κινεζική εταιρεία Hinkvision

22/05/2019 15:36

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στον τομέα της βίντεο-επιτήρησης. Πουλάει συστήματα τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος, θερμικές κάμερες αλλά και κυκλοφορίας, καθώς και μη επανδρωμένα οχήματα.

Την επιβολή κυρώσεων και σε ακόμη μία τεχνολογική κινεζική εταιρεία εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι περιορισμοί θα είναι παρόμοιοι με αυτούς που θα επιβληθούν στη Huawei.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, οι κυρώσεις αφορούν την Hinkvision και θα μειώσουν τη δυναότητά της να αγοράζει αμερικανική τεχνολογία, ενώ και οι αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να παίρνουν έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να παρέχουν εξαρτήματα στην κινεζική εταιρεία.

Η Hikvision, με κεφαλαιοποίηση άνω των $37 δισ. αυτοαποκαλείται η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής συστημάτων βίντεο-επιτήρησης. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται σε δημόσιους χώρους στην Κίνα.

Με έδρα στην Hangzhou, μία από την πιο πλούσια πόλη της Κίνας, πουλάει συστήματα τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος,  θερμικές κάμερες καθώς και κάμερες κυκλοφορίας αλλά και μη επανδρωμένα οχήματα.

Πηγή: Euro2day