You are here

Ο δήμαρχος της NY Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο 24ος των Δημοκρατικών στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο

17/05/2019 07:02

O Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, ισχυριζόμενος ότι τα επιτεύγματά του στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας τον καθιστούν τον τέλειο αντίπαλο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Με κεντρικό προεκλογικό σύνθημα "Πρώτα οι Εργαζόμενοι" ο 58χρονος ντε Μπλάζιο έγινε ο 24ος Δημοκρατικός που επιδιώκει να πάρει το χρίσμα του κόμματος για να τεθεί αντιμέτωπος του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα στις εκλογές του επόμενου έτους.

Με βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Νεοϋορκέζος δήμαρχος επέστρεψε στο ζήτημα της εισοδηματικής ανισότητας, που είχε βρεθεί στο επίκεντρο της πρώτης εκστρατείας του για την δημαρχία το 2013.

"Οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας αισθάνονται παγιδευμένοι", είπε στο βίντεο. "Αλλά οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι".

"Γνωρίζω από καιρό ότι ο Τραμπ είναι νταής. Δεν είναι είδηση για μένα ή για κανέναν εδώ και ξέρω πώς να αναμετρηθώ μαζί του", είπε ο ντε Μπλάζιο για τον έτερο Νεοϋορκέζο Τραμπ. "Μην υποχωρείτε μπροστά σε έναν νταή. Αντιμετωπίστε τον. Αναμετρηθείτε μαζί του", πρόσθεσε.

Με τον συνηθισμένο του τρόπο, ο Αμερικανός Πρόεδρος κατέφυγε αμέσως μετά στο twitter, αποκαλώντας τον ντε Μπλάζιο τον "χειρότερο δήμαρχο στις ΗΠΑ". "Είναι ΝΟΥΜΕΡΟ, αλλά αν θέλετε υψηλούς φόρους και εγκληματικότητα, είναι ο άνθρωπός σας", είπε ο Τραμπ. "Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΟΝ ΜΙΣΕΙ!"

Ο Νεοϋορκέζος δήμαρχος αναμένεται να ταξιδέψει αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αιόβα και στην Νότια Καρολίνα για να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Οι δημοσκοπήσεις πάντως δεν του δίνουν πολλές πιθανότητες, ακόμη και στην ίδια την πόλη του. Η πιο πρόσφατη, στις αρχές Απριλίου, έδειξε ότι τρεις στους τέσσερις Νεοϋορκέζους δεν θα ήθελαν να διεκδικήσει την προεδρία ο δήμαρχός τους.

ΚΥΠΕ