You are here

Ο Έλον Μασκ κατηγορεί το Twitter για απάτη

06/08/2022 10:09

Ο Έλον Μασκ κατηγόρησε το Twitter για απάτη, υποστηρίζοντας ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον παραπλάνησε σχετικά με βασικές πτυχές της λειτουργίας της προτού συμφωνήσει σε εξαγορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η δικαστική τους μάχη οξύνεται.

Το αφεντικό της Tesla κατέθεσε αργά την Πέμπτη, καθώς αντεπιτίθεται στην αγωγή του Twitter που επιδιώκει να τον αναγκάσει να κλείσει τη συμφωνία, την οποία προσπάθησε να ακυρώσει.

Ο Μασκ υποστήριξε στην κατάθεση του σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ ότι ο αριθμός των χρηστών στους οποίους μπορούν να εμφανιστούν διαφημίσεις στην πλατφόρμα είναι πολύ χαμηλότερος από τα στοιχεία της εταιρείας.

«Οι αποκαλύψεις του Twitter έχουν σιγά-σιγά ξεδιπλωθεί, με το Twitter να κλείνει μανιωδώς τις πύλες στις πληροφορίες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποτρέψει τα μέρη να αποκαλύψουν την απάτη του», φέρεται να αναφέρεται στον ισχυρισμό.

Στη δική του κατάθεση, το Twitter απέρριψε το επιχείρημα του δισεκατομμυριούχου, χαρακτηρίζοντάς το «όσο απίθανο και αντίθετο με τα γεγονότα, όσο ακούγεται».

«Σύμφωνα με τον Μασκ, αυτός - ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής πολλών εταιρειών, τον οποίο συμβουλεύτηκαν τραπεζίτες και δικηγόροι της Wall Street - ξεγελάστηκε από το Twitter για να υπογράψει μια συμφωνία συγχώνευσης 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε το Twitter.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ κατέθεσε την ανταγωγή του, η οποία τελικά δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, μαζί με μια νομική υπεράσπιση κατά του ισχυρισμού του Twitter ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι συμβατικά δεσμευμένος να ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς.

"Διαστρέβλωση, παραποίηση"

«Οι ανταγωγές είναι μια ιστορία που έχει κατασκευαστεί για δικαστική προσφυγή που έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία και την κοινή λογική», υποστήριξε το Twitter στην κατάθεσή του.

Μια πενταήμερη δίκη που θα εξετάσει την αγωγή του Twitter κατά του Μασκ έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου.

Το αφεντικό της Tesla είχε υποβάλει στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter μια προσφορά 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, αλλά στη συνέχεια τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη συμφωνία τους επειδή η εταιρεία τον είχε παραπλανήσει σχετικά με την καταμέτρηση των ψεύτικων και ανεπιθύμητων λογαριασμών.

Το Twitter, του οποίου η τιμή της μετοχής έκλεισε στα 41,06 δολάρια την Πέμπτη, επιμένει στις εκτιμήσεις του ότι λιγότερο από το 5% της δραστηριότητας στην πλατφόρμα οφείλεται σε «ρομπότ» λογισμικού και όχι σε ανθρώπους.

Το Twitter είπε στο δικαστήριο ότι ο ισχυρισμός του Μασκ ότι το ποσοστό του ψευδούς λογαριασμού ξεπερνά το 10% είναι «αβάσιμος».

Η εταιρεία αμφισβήτησε επίσης τον ισχυρισμό του Μασκ ότι έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από τη συμφωνία εάν διαπιστωθεί ότι ο αριθμός των bots του Twitter είναι λάθος, καθώς δεν ρώτησε τίποτα για τα bots όταν έκανε την προσφορά εξαγοράς.

Το Twitter κατηγορεί τον Μασκ ότι επινόησε μια ιστορία για να ξεφύγει από μια συμφωνία συγχώνευσης που δεν έβρισκε πλέον ελκυστική.

«Το Twitter έχει συμμορφωθεί από κάθε άποψη με τη συμφωνία συγχώνευσης», ανέφερε η εταιρεία στην κατάθεση που έγινε στο Chancery Court στην πολιτεία Ντέλαγουερ.

«Οι ισχυρισμοί του Μασκ, που βασίζονται στη διαστρέβλωση, την παραποίηση και την καθαρή εξαπάτηση, δεν αλλάζουν τίποτα».

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προέτρεψε τους μετόχους να εγκρίνουν τη συμφωνία, ορίζοντας ψηφοφορία για τη συγχώνευση για τις 13 Σεπτεμβρίου.

Διακυβεύονται δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά το ίδιο ισχύει και για το μέλλον του Twitter, το οποίο ο Μασκ είπε ότι θα πρέπει να επιτρέπει κάθε νόμιμο λόγο - μια θέση που έχει πυροδοτήσει φόβους ότι το δίκτυο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την υποκίνηση βίας.