You are here

Ο Έβο Μοράλες ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει τη χώρα και μεταβαίνει στο Μεξικό

12/11/2019 07:13

Ο Έβο Μοράλες, που παραιτήθηκε την Κυριακή από το αξίωμα του Προέδρου της Βολιβίας, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι αναχωρεί από τη χώρα για το Μεξικό, η κυβέρνηση του οποίου του προσέφερε πολιτικό άσυλο.

"Αδελφές και αδελφοί, αναχωρώ για το Μεξικό", ανέφερε ο σοσιαλιστής πολιτικός μέσω Twitter, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στη μεξικανική κυβέρνηση.

"Με πονά το ότι φεύγω από τη χώρα για πολιτικούς λόγους, αλλά θα παρακολουθώ πάντα τι γίνεται. Θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερη δύναμη και ενέργεια", πρόσθεσε ο Μοράλες.

Νωρίτερα, ο  αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Βολιβίας, ο στρατηγός Γουίλιαμς Καλιμάν, ανακοίνωσε ότι διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να διεξαγάγουν κοινές επιχειρήσεις με την αστυνομία εναντίον "βανδάλων", αφού πλήθος εξοργισμένων διαδηλωτών, υποστηρικτών του Έβο Μοράλες, άρχισαν πορεία χθες Δευτέρα προς τη Λα Πας από τη γειτονική πόλη Ελ Έλτο, προπύργιο του σοσιαλιστή πρώην Προέδρου, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ανεμίζοντας γουιπάλα, σημαίες στα χρώματα του συμβόλου αυτοχθόνων λαών χωρών της Αμερικής, και φωνάζοντας "Τώρα ναι, εμφύλιος πόλεμος!", εκατοντάδες διαδηλωτές άρχισαν να βαδίζουν προς την πρωτεύουσα, θέαμα μπροστά στο οποίο πολλοί καταστηματάρχες έσπευσαν να κλείσουν τις πόρτες τους.

ΚΥΠΕ