You are here

Ο Λίβανος χρειάζεται μεγάλες μεταρρυθμίσεις, είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ από τη Βηρυτό

12/08/2020 15:25

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι ο Λίβανος χρειάζεται μια κυβέρνηση που να είναι σε θέση να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να προβεί σε μεταρρυθμίσεις.

Ο Χάικο Μας επισκέφθηκε την περιοχή της έκρηξης στη Βηρυτό, η οποία οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 171 άτομα, ενώ άφησε πίσω της περίπου 6,000 τραυματίες και προκάλεσε τεράστιες ζημιές, επιδεινώνοντας την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στη χώρα.

"Είναι αδύνατο να συνεχιστούν τα πράγματα όπως πριν", δήλωσε ο κ. Μας και πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να επενδύσει, αλλά χρειάζεται εξασφαλίσεις για αυτές τις επενδύσεις.

"Είναι σημαντικό να έχουμε μια κυβέρνηση που να καταπολεμά τη διαφθορά. Πολλοί στην Ευρώπη έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτήν τη χώρα. Θέλουν να γνωρίζουν ότι υπάρχουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις και χρηστή διοίκηση.  Όποιος αναλάβει στον Λίβανο έχει πολλά να κάνει", είπε.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ παρέδωσε μια επιταγή 1 εκατ.  ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, μέρος των 20 εκατομμυρίων ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια από τη Γερμανία.

ΚΥΠΕ