You are here

Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό «παραθυράκι« για την «επικίνδυνη» Huawei

24/05/2019 10:40

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι η κινεζική εταιρεία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας. Τα σχόλιά του σε αυτό το στάδιο της διαμάχης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ελπίδες ότι η Ουάσιγκτον είναι διατεθειμένη να αλλάξει στάση.

Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei είναι «πολύ επικίνδυνη» αλλά θα μπορούσε να «συμπεριληφθεί» σε μία εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο, σημείωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε τη δήλωση κατά τη διάρκεια παρουσίασης πακέτου στήριξης $16 δισ. για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν «χτυπηθεί» από την κλιμάκωση των δασμών.

Ο Πρόεδρος είπε επίσης ότι υπάρχει «μία καλή πιθανότητα» να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Huawei είναι «πολύ επικίνδυνη, από άποψη ασφάλειας», αλλά επέμεινε ότι «θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ως μέρος της εμπορικής συμφωνίας».

Τα σχόλιά του σε αυτό το στάδιο της διαμάχης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ελπίδες ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να αλλάξουν τη σκληρή στάση τους κατά της εταιρείας, τουλάχιστον εν μέρει ή απλώς να ερμηνευθούν ως μια προσπάθεια να καθησυχαστούν οι επενδυτές.

Πηγή: Euro2day