You are here

Οι Αμερικανοί θα παραδώσουν τον Σαντάμ στην ιρακινή αστυνομία

28/06/2004 13:13
Ο Σαντάμ Χουσέιν θα παραδοθεί σύντομα στην ιρακινή αστυνομία από τους Αμερικανούς, σε μία διαδικασία κατά την οποία θα παρουσιασθεί στους Ιρακινούς ο πρώην ηγέτης τους δέσμιος με χειροπέδες και κάτω από ιρακινό έλεγχο, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Θέλαμε να δείξουμε στον λαό μας πως η άμοιρη τούτη ψυχή βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ιρακινών», τόνισε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του δελτίου ο σύμβουλος της Ιρακινής Εθνικής Ασφάλειας Μουουάφακ αλ Ρουμπάιε.

Ο ίδιος τόνισε πως όταν θα έλθει «σύντομα» εκείνη η στιγμή, δύο αμερικανοί στρατιώτες θα πάρουν τον Σαντάμ από το κελί του και θα τον παραδώσουν με χειροπέδες στα χέρια σε τέσσερις ιρακινούς αστυνομικούς. Στη συνέχεια, ο Σαντάμ θα οδηγηθεί σε έναν δικαστή, ενώπιον του οποίου θα παρουσιασθεί δίχως χειροπέδες.

«Ο δικαστής θα του αναγνώσει τα δικαιώματά του και κατόπιν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Σαντάμ», τόνισε στο CBS ο Ρουμπάιε. Ο πρώην δικτάτορας θα βάλει ξανά χειροπέδες και θα οδηγηθεί εκ νέου στο κελί του.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η όλη διαδικασία αποσκοπεί στο να δουν οι Ιρακινοί τον Σαντάμ σιδηροδέσμιο και στα χέρια της δικαιοσύνης της χώρας του.